Bericht van Microsoft: “Update je Windows-versie”

22 mei 2017 om 17:15

Alle versies van Windows sinds Vista bevatten een kritieke fout die ingelogde gebruikers blootstellen aan een overname van hun computer. Ook server-versies bevatten dit probleem.

Wat voor fout?

Microsoft heeft de fout gerepareerd in de updates die afgelopen dinsdag zijn vrijgegeven. Het bedrijf raadt iedereen aan niet te wachten met het installeren van de onlangs uitgebrachte updates.

De fout wordt door Microsoft omschreven als MS16-013. Het lek geeft hackers de ruimte om kwetsbare computers over te nemen. De hacker hoeft enkel de gebruiker een bestand te laten downloaden, een zogenaamde Journal-bestand welke je kan herkennen aan de extensie .jnt. De hacker kan vervolgens bepaalde programma’s starten, bestanden wissen en nieuwe gebruikers aanmaken. De nieuwe gebruiker kan hij de hoogste rechten geven. Microsoft stelt dat er nog geen meldingen zijn dat er misbruik is gemaakt van het lek.

Wat moet je nu doen?

Installeer de laatste update van Windows op je computer (dit geeft Windows zelf aan), deze is sinds dinsdag beschikbaar. Wanneer je onverwacht een e-mail met bijlage of links van een bekende (of onbekende) ontvangt, open deze dan niet zomaar. Check bij bekenden eerst of dit bestand of deze link ook daadwerkelijk door hen is verzonden. Open nooit zomaar een link of bestand toegestuurd door een onbekende. Zo laat je geen ruimte voor hackers om je computer te infecteren.Microsoft

ACF Bentveld in een notendop

ACF Bentveld is ontstaan door het samenvoegen van de bedrijven ACF Automatisering, Bentveld Automatisering en Alstro Media en is gevestigd op de begane grond in het pand aan de Ecu 2 in Emmeloord. Wij kunnen je volledig tot dienst zijn. Daar zijn wij goed in. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Klantenbeoordelingen

(8.2/10)
The Feedback Company