Bescherm je met antivirus tegen internetcriminelen

5 juli 2017 om 15:01

Beveiliging van een bedrijfsnetwerk of thuis computer bestaat, als het goed wordt gedaan, uit meerdere lagen. Zo hebben we het de afgelopen weken al gehad over wachtwoorden en twee factor authenticatie. Deze week behandelen we de volgende, logische stap, antivirus.

Antivirus is, zeker op Windows computers maar ook Android smartphones en tablets, een must. Dagelijks komen er honderdduizenden nieuwe vormen van malware en virussen uit die op steeds slinksere wijze worden verpakt en verzonden.

Virussen zijn er in vele soorten maar de versie die we de laatste tijd erg veel voorbij zien komen is malware en dan specifiek ransomware. Ransomware wordt veelal verspreid via e-mail en zodra deze vorm van malware wordt geactiveerd worden alle bestanden op de besmette computer of het besmette netwerk versleuteld. Dit betekent dat ze niet meer bruikbaar en leesbaar zijn. Je kunt je bestanden terugkrijgen door een eerder gemaakte back-up (lees voor de verschillende mogelijkheden van back-up ons blog van volgende week!) terug te zetten. Heb je geen back-up dan is er nog de mogelijkheid de hackers te betalen* of om gewoon helemaal opnieuw te gaan beginnen.

*Betalen van de hackers wordt ten zeerste afgeraden. Je doet zaken met criminelen en het dus maar de vraag of je de bestanden echt bruikbaar terugkrijgt. Door te betalen zorg je er bovendien voor dat de hackers weer een reden hebben om door te gaan, ze krijgen er immers goed voor betaald!

Dit soort criminaliteit is een business op zich – er wordt verschrikkelijk veel geld mee verdiend!
antivirus

Een goed antivirus product heeft wereldwijd honderdduizenden, zo niet miljoenen, computers die hun producten gebruiken. Al deze computers verzamelen gezamenlijk heel erg veel informatie waarmee toekomstige besmettingen snel kunnen worden voorkomen. Stel je voor dat er in China, door zo’n goed antivirus product, een grote malware besmetting wordt geconstateerd – veroorzaakt doordat daar een reeks computers die zijn voorzien van dat antivirus product besmet raken, dan kan het antivirus product al vernieuwd worden voordat de besmetting Europa bereikt. Jouw antivirus op jouw computer of laptop beschermd jou dus binnen een aantal uur tegen de nieuwe besmetting.

Daarnaast bevat een goed antivirus product ook goede anti-malware - en anti-spam modules en zijn sommigen uitgerust met een beveiligde omgeving voor bijvoorbeeld internet bankieren en creditcard betalingen.

 

Zorg voor een goede, uitgebreide antivirus en zorg ervoor dat deze up-to-date blijft. ACF Bentveld raad het gebruik van ESET antivirus aan – zowel voor thuisgebruik als op kantoor.

Ons volgende blog gaat over het gebruik van een Firewall. Een Firewall is hardware (een apparaat) of software (een programma) die dient als een ‘muur’ tussen jouw computer of netwerk en het internet. Je computer of netwerk wordt beschermd tegen indringers van buiten het netwerk en goede firewalls zijn tevens uitgerust met een antivirus, anti-malware en anti-spam oplossing.

Wil je extra informatie omtrent antivirus over jouw specifieke situatie?

Wil je hierover meer informatie of eens met één van onze medewerkers sparren om te kijken wat voor jou de beste oplossing is – bel dan met ACF Bentveld op telefoonnummer 0527-858585 of stuur een e-mail naar info@acfbentveld.nl. We doen graag een antivirus test met onze antivirus software.

Vraag vrijblijvend een gesprek aanAntivirus

ACF Bentveld in een notendop

ACF Bentveld is ontstaan door het samenvoegen van de bedrijven ACF Automatisering, Bentveld Automatisering en Alstro Media en is gevestigd op de begane grond in het pand aan de Ecu 2 in Emmeloord. Wij kunnen je volledig tot dienst zijn. Daar zijn wij goed in. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Klantenbeoordelingen

(8.2/10)
The Feedback Company