Bescherm je met firewall tegen internetcriminelen

18 juli 2017 om 11:56

Zoals we in ons vorige blogs hebben aangegeven bestaat de beveiliging van een bedrijfsnetwerk uit meerdere lagen. Eén van die lagen, en vaak de eerste laag, is een Firewall. Lees hier onze eerder geplaatste artikelen over wachtwoorden, Twee factor authenticatie en antivirus.

Een Firewall is hardware (een apparaat) of software (een programma) die dient als een ‘muur’ tussen jouw computer of netwerk en het internet. Je computer of netwerk wordt beschermd tegen indringers van buiten het netwerk en goede firewalls zijn tevens uitgerust met een antivirus, anti-malware en anti-spam oplossing.

Firewall software is veelal geïnstalleerd op de computer zelf en heeft veelal als doel alleen die computer te beveiliging tegen ongeoorloofd gedrag. Hierin kan worden ingesteld welk verkeer van buiten jouw netwerk naar binnen is toegestaan (denk hierbij bijvoorbeeld aan updates van je Windows besturingssysteem) maar kan er ook worden aangegeven welk verkeer naar “buiten” kan worden geblokkeerd of toegestaan. In Windows zelf zit een Firewall die, voor de thuiscomputer, prima zijn werk doet. Verwacht je meer van een Firewall dan is de Windows Firewall onvoldoende.

Wanneer er sprake is van een bedrijfsnetwerk met meerdere computers of een server dan adviseren wij een hardware-matige firewall. Dit apparaat verwerkt al het internet verkeer vanuit jouw netwerk naar buiten en van buiten jouw netwerk naar binnen. Al dit verkeer wordt gescand en verdacht van buiten wordt direct geblokkeerd – zonder dat jij, als gebruiker, hier iets van merkt.

Zo’n Firewall kan worden uitgebreid met een software licentie welke op de Firewall wordt geactiveerd. Deze software bevat uitbreidingen als antivirus, anti-spam, Content Filtering en Intrusion Detection. Jij kan dus volledig bepalen wie er toegang heeft tot jouw bedrijfsnetwerk, wat zij op het internet kunnen doen en zorgt hiermee voor een eerste laag van beveiliging. Er kan worden ingesteld welke categorie websites wel en niet mogen worden bezocht – zo kunnen bijvoorbeeld websites met illegale inhoud standaard worden geblokkeerd.

Een Firewall is dus een prima uitbreiding op de beveiliging van je netwerk. Het vormt de eerste laag van beveiliging van jouw bedrijfsnetwerk.

Meer weten over Firewall?

Wil je weten of een firewall voor jouw (bedrijfs)netwerk een goede aanvulling is, kom dan eens bij ons langs aan de Ecu 2 te Emmeloord - de koffie staat altijd klaar of bel 0527-858585 of stuur een e-mail naar info@acfbentveld.nl.Firewall bescherming

ACF Bentveld in een notendop

ACF Bentveld is ontstaan door het samenvoegen van de bedrijven ACF Automatisering, Bentveld Automatisering en Alstro Media en is gevestigd op de begane grond in het pand aan de Ecu 2 in Emmeloord. Wij kunnen je volledig tot dienst zijn. Daar zijn wij goed in. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Klantenbeoordelingen

(8.2/10)
The Feedback Company