De trends voor 2017 voor kantoorinrichting

29 mei 2017 om 17:31

2017 is al even op gang en we zien een mooie verschuiving op het gebied van kantoorinrichting. Graag delen we deze verschuiving met jou.

Zoals je wel hebt gezien is er de laatste jaren behoorlijk veel veranderd op de werkvloer. Het nieuwe werken evenals flexwerken hebben hun intrede gedaan. Daarnaast werken we steeds meer vanuit de cloud. Maar niet alleen de manier waarop we tegenwoordig werken is veranderd, maar ook het meubilair heeft een update gekregen.

Deze 5 thema's zien we in de nabije toekomst steeds meer in kantoorruimtes:

1. Haal buiten naar binnen

Een groene werkomgeving is tegenwoordig super belangrijk. Je werkt niet alleen efficienter, maar uit diverse onderzoeken blijkt dat ook het ziekteverzuim daalt. De zuurstof die in planten zit, zorgen voor een frisse omgeving en volgens onze kleurenpsycholoog Geert Jan Stenvert, draagt groen bij aan een energieker, duurzamer en gezonder team. 
Hoe draag je nou bij aan een gezonder team? Je kunt natuurlijk letterlijk het kantoor 'volplanten', maar meubilair wordt ook steeds duurzamer. Wat dacht je bijvoorbeeld van boomstamtafels? Of ken je de verticale tuin al? Maar een indoor-moestuin is ook altijd nog een optie. Bovendien, je gekweekte groenten kun je tijdens de lunch prima veroberen.

2. Zorg voor gezonde werknemers

Een logisch thema na 'haal buiten naar binnen' is het welzijn van de werknemers. Het stimuleren van het welzijn kan natuurlijk op verschillende manieren. Wat dacht je van:

 • Ergonomisch werken
 • Een 'fiets-bureau'
 • Een zit-sta bureau
 • Het aanbieden van een gezonde lunch
 • Of het collectief aanbieden van een sportschool abonnement/ sportapparatuur

Hierin zijn de opties erg breed. Het is goed om een manier te vinden die past bij de organisatie. 

3. Work hard but relax

De boog kan niet altijd gespannen staan. Bedrijven realiseren dat maar al te goed. Er zijn bij sommige bedrijven zelfs speciale ruimtes waar medewerkers kunnen ontspannen of juist kunnen concentreren op een belangrijke taak. Naar verwachting zullen dergelijke ruimtes in 2017 en 2018 nog harder groeien dan de laatste jaren. Naast fitheid is een andere reden om dergelijke ruimtes te maken de informele setting om samenwerkingen te stimuleren. Want uit samenwerken ontstaat vaak iets moois...

Enkele voorbeelden van een time-out of break-out room zijn:

 • Ruimten met verplaatsbare muren
 • Loungeruimtes
 • Speelruimtes

4. Flexibele meubilair van multifunctioneel meubilair

Door onder meer het flexwerken verwacht men dat het meubilair ook steeds flexibeler wordt. Kantoorruimtes worden steeds kleiner en flexibeler. Bureaus moeten gemakkelijk te herschikken en inzetbaar op meerdere manieren zijn. 

Enkele voorbeelden van flex-meubilair zijn:

 • Verplaatsbare wanden
 • Multifunctioneel meubilair
 • Stapelbare krukken
 • Zit-sta bureau's
 • Koppelbare bureau's

5. Technologie in je kantoor

Je hebt er op ieder moment van de dag mee te maken en je maakt er ook veelvuldig gebruik van. Maar kantoor meubilair blijft toch vaak achter in de technologie en ontwikkelingen. Zo kun je alle apparatuur met bekabeling wegwerken in bijvoorbeeld kabelgootjes, maar er is meer. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van draadloze apparatuur of draadloze oplaadstations. Maar er zijn ook al multifunctionele touchscreens of curved computers. De technologie staat nooit stil en de ontwikkelingen zullen we dus steeds vaker tegenkomen. 

Heb je vragen over één van deze onderwerpen? Onze expert helpt je graag verder. 

Neem contact op met MartinKantoor van de toekomst, de trends voor 2017

ACF Bentveld in een notendop

ACF Bentveld is ontstaan door het samenvoegen van de bedrijven ACF Automatisering, Bentveld Automatisering en Alstro Media en is gevestigd op de begane grond in het pand aan de Ecu 2 in Emmeloord. Wij kunnen je volledig tot dienst zijn. Daar zijn wij goed in. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Klantenbeoordelingen

(8.2/10)
The Feedback Company