Dubbele update in Google mijn bedrijf

17 augustus 2017 om 15:07

Google timmert momenteel aardig aan de weg met een aantal wijzigingen om bedrijven nóg relevanter te maken. Welke? Dat lees je in deze blog.

Eén van de eerste stappen die te maken hebben om hoger in Google te komen is het aanmaken en het goed inrichten van een Google mijn bedrijf pagina. Een wat? Juist een Google mijn bedrijf pagina.

Met een GMB pagina kun je informatie plaatsen over je bedrijf zoals adres, openingstijden, contactgegevens en meer. Zo wordt je bijvoorbeeld gevonden op Google Maps en daarnaast helpt het ook mee aan de zoekresultaten.

Zo krijg je bijvoorbeeld gelijk in de zoekresultaten al meerdere gegevens te zien over het desbetreffende bedrijf. De rechterkant aan deze afbeelding laat dat het beste zien:

Google mijn bedrijf updates

Google vindt dergelijke informatie erg belangrijk aangezien je daarmee laat zien dat je betrouwbaar bent. Je hebt immers een fysiek adres, (geverifieerde) contactgegevens, je laat zien wat je doet. Iets waar ze in Ierland en Amerika al helemaal blij van worden. Tot slot dient gemak de mens en kun je direct vanuit deze gegevens een route genereren, naar de website gaan of een recensie schrijven. 

gegevens achterlaten via gmb

Oke, tot zover wat Google mijn bedrijf inhoudt, wat is er nou nieuw?

Aangezien ze hier waarde aan hechten, voegen ze de laatste tijd een aantal functies toe. De functie die pas sinds deze week beschikbaar is, is het toevoegen van een URL om een afspraak te maken. 

afspraken maken in google mijn bedrijf

Deze link leidt naar bijvoorbeeld een webpagina waar een afspraak kunt maken of een reservering kunt doen. In ons geval leiden we hier dus naar de contactpagina. Het mooie is dat deze informatie zowel op mobiel als desktop beschikbaar is. Je doelgroep kan daarom gemakkelijker actie ondernemen. Ook is het mogelijk om bijvoorbeeld te linken naar een pagina om een reservering te maken of een boeking te doen. Dit is wel afhankelijk in welke branche je zal opereren. 

Hoe stel je de url's in bij je bedrijfvermelding?

Wanneer je in je Google mijn bedrijf omgeving bent, ga je vervolgens naar informatie waarna je een extra url kunt toevoegen. Het verschilt dus per bedrijf welke url je toe kunt voegen.

urls voor bedrijfsgegevens

Let op: Google rolt deze functie gefaseerd uit. Het kan daarom zijn dat je nog niet de beschikking hebt over deze functie. 

Funtie 2 in Google mijn bedrijf

Naast de nieuwe url's is er nog een nieuwe functie gekomen. Deze functie bestaat iets langer dan een maand, maar wordt nog niet zoveel gebruikt. Met Google posts heb je de mogelijkheid om via google mijn bedrijf direct een artikel bovenaan in Google te plaatsen zónder daar heel veel inspanningen voor te hoeft te doen. 

Google mijn bedrijf posts voorbeeld

Ten opzichte van het voorbeeld hierboven zie je nu een artikel tevoorschijn komen over deze blog. Op het moment van schrijven is deze twee minuten geleden geplaatst. Hiermee genereer je direct traffic naar je website. 

Hoe stel je de tweede update van Google mijn bedrijf -> Google Posts in?

Wederom ga je naar de startpagina van Google mijn bedrijf. Vervolgens ga je aan de linkerkant naar posts. Momenteel staat daar nog een extra button met 'nieuw' bij al zal deze met de tijd gaan verdwijnen. Hier kun je direct beginnen met het schrijven van een nieuw bericht.

gmb posts

Hier heb je de mogelijkheid om een afbeelding toe te voegen evenals een stuk tekst (mx. 300 woorden en je kunt ook een evenement maken van dit bericht of een knop toevoegen. Een evenement kun je bijvoorbeeld maken met een open dag (handig!) en een knop kun je toevoegen voor meer informatie, reserveren, registeren, bestellen of om het aanbod te bekijken. In dit geval hebben we gekozen voor meer informatie. 

Vervolgens kun je je post controleren en wanneer je tevreden bent publiceren. 

Google posts voorbeeld

Daarnaast krijg je gemakkelijk een overzicht van hoe vaak een bericht is bekeken. Zo kun je bijvoorbeeld zien dat dit bericht al 166 keer is bekeken. 

166 views
Let op: een Google post blijft niet ongeldig geplaatst en zal naar verloop van tijd weer verdwijnen. Het is daarom goed om regelmatig een controle te doen en vervolgens weer een nieuw bericht in Google mijn bedrijf te plaatsen.

Kom je er niet helemaal uit? Neem dan contact op met onze Google specialist! Dit kan per mail of telefonisch. Hij helpt je graag.Update Google mijn bedrijf

ACF Bentveld in een notendop

ACF Bentveld is ontstaan door het samenvoegen van de bedrijven ACF Automatisering, Bentveld Automatisering en Alstro Media en is gevestigd op de begane grond in het pand aan de Ecu 2 in Emmeloord. Wij kunnen je volledig tot dienst zijn. Daar zijn wij goed in. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Klantenbeoordelingen

(8.2/10)
The Feedback Company