Een kijkje in het werk van een ICT'er

23 mei 2017 om 10:47

‘De cloud is verreweg het meest interessant wat er op dit moment gebeurt in ICT-land’


Seb is sinds 2011 werkzaam als systeembeheer bij ACF Bentveld. Hij staat elke dag paraat via de telefonische helpdesk. En hij houdt alle ontwikkelingen binnen de ICT nauwlettend in de gaten…

Hoe ziet een gemiddelde werkdag voor jou eruit?

''Elke dag zorg ik dat ik voor half negen klaar zit achter mijn bureau. Vanaf half negen schakelt de telefoon namelijk over uit de voicemail. Waar ik vaak mee begin is het checken van de back-ups. Ik heb een klantenbestand waarvoor ik verantwoordelijk ben. Van deze klanten check ik of de back-up van de servers die ’s nachts gemaakt worden wel goed zijn gemaakt. Naast telefonische vragen krijg ik via de mail ook veel binnen. Deze handel ik z.s.m. af. De vragen die ik krijg variëren sterk van makkelijk tot ingewikkeld.

Verder hou ik me bezig met onderhoud, reparaties en servers. Met name de werkzaamheden voor het uitleveren en onderhouden van servers beslaat een groot gedeelte van mijn tijd. Hier bij de technische dienst zorg ik ervoor dat de gehele server is ingericht naar de wensen van de klant. Zodat er bij uitlevering zo min mogelijk werkvertraging opgelopen wordt bij de klant.’’

Wat vind je het leukst aan je werk bij ACF Bentveld?

''Het contact met klanten staat met stip op nummer één. Verder is iedere dag weer een uitdaging om voorop alle ontwikkelingen te blijven. Met name via de leveranciers krijg ik veel tips en nieuwtjes binnen. Deze pluis ik uit en pas ik toe in mijn werk voor de klanten.’’

Zijn er nog interessante ontwikkelingen op dit moment?

''De cloud is verreweg het meest interessant wat er op dit moment gebeurt in ICT-land. Hierdoor is het mogelijk voor kleine bedrijven of eenmanszaken om van dezelfde functionaliteiten gebruik te maken die uitgebreide servers bieden. De prijs-kwaliteitverhouding van het werken in de cloud is met name voor kleinere bedrijven erg aantrekkelijk.’’

Denk je dat alles over gaat naar de cloud in de toekomst?

''Nee dat denk ik niet. Wel bepaalde afdelingen, zoals e-mail of filesharing. Dit is met name handig voor flexibele werkers. Maar het beheer bijvoorbeeld niet. Dat is hoe ik het op dit moment in schat, maar de ontwikkelingen gaan snel. Wie weet wat er over twee jaar allemaal weer mogelijk is.’’ICT'er Seb

ACF Bentveld in een notendop

ACF Bentveld is ontstaan door het samenvoegen van de bedrijven ACF Automatisering, Bentveld Automatisering en Alstro Media en is gevestigd op de begane grond in het pand aan de Ecu 2 in Emmeloord. Wij kunnen je volledig tot dienst zijn. Daar zijn wij goed in. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Klantenbeoordelingen

(8.2/10)
The Feedback Company