Gebruik jij nog Windows Vista?

22 mei 2017 om 16:45

Eind 2006 bracht Microsoft, met veel bombarie, Windows Vista uit. Het nieuwe besturingssysteem moest dé opvolger gaan worden van het uiterst populaire en veelgebruikte Windows XP.
Windows Vista werd alleen geen succes. Het besturingssysteem was log en traag en er was nogal een zware en snelle computer nodig om Windows Vista soepel te laten draaien.

Was alles aan Vista dan slecht? Zeker niet. Windows Vista is als basis gebruikt voor de opvolger, Windows 7, het besturingssysteem dat de successen van Windows XP heeft weten te evenaren. Nog steeds maakt een heel erg groot deel van de mensen gebruik van Windows 7, een stabiel en snel besturingssysteem.

Gering succes

Ondanks het geringe succes van Windows Vista blijkt uit recente cijfers dat toch nog zo’n 4 tot 5% van de computers en laptops draait op dit besturingssysteem. En voor de mensen die met plezier nog gebruik maken van Windows Vista hebben we dan ook minder goed nieuws:

- Microsoft stopt  11 april 2017 met de ondersteuning van Windows Vista -

Onveilig

Dit betekend dat er, vanaf die datum, geen updates meer worden uitgebracht voor Windows Vista. Eventuele beveiligingsproblemen in het pakket worden niet meer door Microsoft gedicht dat na verloop van tijd resulteert in een onveilig besturingssysteem.

Windows 10

Ons advies is dan ook om voor die datum gebruik te gaan maken van een computer of laptop voorzien van het recente Windows 10. Windows 10 heeft zich ondertussen bewezen als een betrouwbaar en stabiel besturingssysteem. Door een overstap naar Windows 10 verzeker je jezelf van een veilig besturingssysteem voor de komende jaren.windows vista

ACF Bentveld in een notendop

ACF Bentveld is ontstaan door het samenvoegen van de bedrijven ACF Automatisering, Bentveld Automatisering en Alstro Media en is gevestigd op de begane grond in het pand aan de Ecu 2 in Emmeloord. Wij kunnen je volledig tot dienst zijn. Daar zijn wij goed in. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Klantenbeoordelingen

(8.2/10)
The Feedback Company