Hoe maak je nou precies een advertentieaccount aan?

22 mei 2017 om 16:52

Als je als actieve ondernemer gebruik maakt van Facebook, behoeft het geen uitleg dat adverteren op Facebook al dan niet het beste kanaal is. Adverteren op Facebook is allereerst hartstikke goedkoop en ook nog eens hartstikke effectief.

Via Facebook bereik je eenvoudig een groot en relevant publiek voor je producten of diensten. In deze blog lees je hoe je gemakkelijk een account maakt in slechts 3 stappen:

Stap 1

Ga naar https://www.facebook.com/ads/manage/ dit is normaliter de startpagina voor je advertenties.Beginscherm Facebook

Klik vervolgens op ‘instellingen advertentie account’. Wanneer je hier voor het eerst komt, zie je dit scherm:
Instellingen advertentieaccount Facebook

Stap 2

Vul hier alle gegevens in. Begin met een accountnaam. Dit kan je eigen naam zijn of je bedrijfsnaam. Vul daarna de rest van de gegevens in. Als munteenheid, tijdzone, adres en BTW nummer. Wanneer je je BTW nummer overslaat, krijg je naderhand steeds een melding.
Let op: Vul in 1x de munteenheid en de tijdzone goed in! Wanneer je dit niet doet, kan je dit na verloop van tijd niet meer wijzigen.

Stap 3

Wanneer je alles hebt ingevuld, ga dan naar het kopje ‘Facturering- en betalingsmogelijkheden’. Hierbij heeft een creditcard de voorkeur. Je ontvangt dan minder vaak een factuur vanuit Facebook. Daarnaast wordt je account met een creditcard en met PayPal direct goedgekeurd.

Betalingsmethode toevoegen op Facebook

Bonus: Facebook Pixel


Facebook pixel installeren

Wanneer je nu toch bezig bent met alle instellingen, is het verstandig om meteen de Facebook pixel te installeren. Hiermee maakt je website een koppeling met Facebook. Zo krijg je bijvoorbeeld meer inzicht in je campagne en kan je een remarketing campagne activeren. Klik op Pixel instellen en vervolgens is de meest gebruikelijke methode om de code te kopiëren en te plakken. Je kan deze code mailen naar je developer zodat hij deze kan inbouwen in je website.


We sluiten af met een tip. Maak je bericht aantrekkelijk, met niet alleen tekst maar ook met afbeeldingen of filmpjes. Zorg dat je campagne overtuigend is en zoek de interactie op.Facebook logo

ACF Bentveld in een notendop

ACF Bentveld is ontstaan door het samenvoegen van de bedrijven ACF Automatisering, Bentveld Automatisering en Alstro Media en is gevestigd op de begane grond in het pand aan de Ecu 2 in Emmeloord. Wij kunnen je volledig tot dienst zijn. Daar zijn wij goed in. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Klantenbeoordelingen

(8.2/10)
The Feedback Company