Is jouw wifi-netwerk nog wel veilig?

19 oktober 2017 om 16:21

Is je wifi-netwerk nog wel goed beveiligd?

Belgische beveiligingsonderzoekers hebben een ernstig lek gevonden in de beveiligingsstandaard WPA2. Meer dan 70% van de wifi-netwerken, zowel van bedrijven als van particulieren, worden door deze beveiligingsstandaard beveiligd. Maakt je gebruik van een draadloos netwerk, thuis of op het bedrijf, dan is de kans erg groot dat je momenteel gebruik maakt van een potentieel onveilig netwerk.

Het lek stelt criminelen in staat om in te breken op een met een wachtwoord beveiligd wifi-netwerk en zodoende mee te luisteren op het wifi-netwerk. Een groot deel van het internetverkeer kan op die wijze worden afgeluisterd waardoor er mogelijk vertrouwelijke gegevens worden buitgemaakt.

Is wifi dan nog wel veilig?

Wifi blijft, wanneer er in elk geval gebruik gemaakt wordt van een beveiligd wifi-netwerk, een veilige methode om connectie te maken met het internet of het netwerk. Ook WPA2 blijft het meest veilige beveiligingsprotocol om je wifi-netwerk mee te beveiligen.

De hack kan mede worden voorkomen door de wifi-router(s) te voorzien van de laatste beveiligingsupdates. Het is ons echter niet bekend of alle leveranciers hier reeds een update voor hebben uitgebracht. ACF Bentveld maakt zelf gebruik van Unifi wifi-apparatuur en Unifi heeft erg snel een update uitgebracht die het beveiligingslek onbruikbaar maakt. Momenteel zijn wij bezig om deze update bij onze klanten door te voeren.

Wilt je ook een veilig wifi-netwerk en ben je er niet zeker van dat jouw wifi-routers goed te beveiligen zijn? Neem dan eens contact met ons op. Wij kunnen er samen naar kijken, eventueel op locatie, om te bepalen of je wifi-netwerk nog goed te beveiligen is. Natuurlijk hebben wij ook goede beveiligd wifi-apparatuur beschikbaar om je huidige apparatuur te vervangen.

Meer informatie? Neem contact op met beveiligingsexpert Emiel of bel 0527-858585.WPA Wifi beveiliging

ACF Bentveld in een notendop

ACF Bentveld is ontstaan door het samenvoegen van de bedrijven ACF Automatisering, Bentveld Automatisering en Alstro Media en is gevestigd op de begane grond in het pand aan de Ecu 2 in Emmeloord. Wij kunnen je volledig tot dienst zijn. Daar zijn wij goed in. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Klantenbeoordelingen

(8.2/10)
The Feedback Company