ISDN stopt medio 2019

22 mei 2017 om 17:21

ISDN stopt per september 2019. Wat is het alternatief? 
In Nederland maken vele bedrijven gebruik van ISDN. In deze blog lees je waarom ISDN stopt en wat een goed alternatief is voor bellen, pinnen, alarmdiensten en meer.

Wat is ISDN?

Intergraded Services Digital Network, ofwel ISDN, is één van de vele vormen van digitale telefonie en de na de POTS geintroduceerd. Met ISDN kun je gelijktijdig meerdere telefoongesprekken en diensten uitvoeren. Door het digitaal versturen van data, is de capaciteit beter te benutten.

Waarom stopt ISDN?

ISDN is een relatief dure dienst. Door de sterke concurrentie van onder andere VoIP, staan deze prijzen onder druk waardoor het gebruik afneemt. Het alternatief VoIP is inmiddels volwassener en stabieler. Hierdoor is ISDN niet meer aantrekkelijk. 
Momenteel heeft ISDN alsnog een marktaandeel in Nederland van ongeveer 20%. Dit komt omdat er nog veel wordt gebeld over ISDN en diverse pinapparatuur als alarmdiensten draaien hier nog op. Andere apparaten die nog gebruik maken van ISDN zijn faxen, frankeermachines en de alarmdienst in een lift.

Waarom nu overstappen?

Een telefoonrekening behoort in de bedrijfsadministratie tot de vaste kosten. Hierdoor vallen deze kosten niet meer op. Wanneer je gaat calculeren, kun je behoorlijk besparen op deze kosten. Maar daarnaast zijn alternatieven voor ISDN naast goedkoper ook nog eens veelzijdiger en stabieler. VoIP is hiervoor een volwaardig alternatief. 

Extra functionaliteiten

VoIP biedt ten opzichte van ISDN verschillende functionaliteiten. Overstappen kan met nummerbehoud. Je loopt hier dus geen risico in. Ook beschik je meteen over het toevoegen van wachtrijen, muziek tijdens het wachten, plaatsmeldingen, diverse menu's, doorschakelen, voicemail, gespreksopname en nog meer handige functionaliteiten. Daarnaast hoef je ook niet meer te investeren in een eigen telefooncentrale. Hierdoor zullen de kosten een pak lager liggen.

Koop geen kat in de zak

Wanneer je nu aan de slag gaat met de zoektocht voor een alternatief voor ISDN, heb je voldoende tijd om over te stappen. Voor complexe situaties scheelt dit behoorlijk veel stress. Met een specialist van ACF Bentveld, worden de opties overwogen en de beste keuze voor jullie bepaald.

Maak vrijblijvend een afspraak met onze specialisten

Vraag vrijblijvend een gesprek aanISDN stopt

ACF Bentveld in een notendop

ACF Bentveld is ontstaan door het samenvoegen van de bedrijven ACF Automatisering, Bentveld Automatisering en Alstro Media en is gevestigd op de begane grond in het pand aan de Ecu 2 in Emmeloord. Wij kunnen je volledig tot dienst zijn. Daar zijn wij goed in. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Klantenbeoordelingen

(8.2/10)
The Feedback Company