LET OP: Beveilig je tegen ongewenst verkeer van buitenaf!

22 mei 2017 om 16:48

Maar al te vaak krijgen we tegenwoordig zowel bedrijven als particulieren aan de balie waarvan hun bestanden zijn versleuteld en of wij dat even kunnen repareren? Hiervoor hebben we al enkele bitcoins - dat gelijk staat aan enkele duizenden euro's moeten overmaken naar het buitenland om zo de gegevens weer terug te kunnen krijgen. Dit thema is een steeds groter wordende issue dat ook ter sprake kwam bij de workshops van ons in februari.

Dit zijn onze 9 tip's die zorgen voor een beetje extra veiligheid:

1. Zorg voor een goede spamfilter die de eerste 'rotzooi' tegenhoudt
2. Klik niet op een willekeurige mail als vreemd uitziet.
3. Sommige mails lijken sprekend op een mail van bijvoorbeeld Ziggo. Klik niet klakkeloos op de inhoud als je deze mail niet verwacht. Download al helemaal geen bestanden (waaronder zip bestanden) uit mails
4. Zorg voor een goede back-up!
5. Zorg voor sterke wachtwoorden. Sterke wachtwoorden zijn wachtwoorden met een hoofdletter, kleine letter, cijfers en vreemde tekens. Zoals dit wachtwoord: 1hX9m8EQ1mmxnC3LgUzD (en nee dit is niet ons wachtwoord;-)
6. Zorg voor een goed ingerichte firewall
7. Zorg voor een goede virusscanner
8. Houd software up-to-date waardoor de beveilig ook up-to-date is.
De belangrijkste:
9. Een externe back-up buiten de deur die niet zomaar toegankelijk is, maar die wel regelmatig wordt geüpdatet.

Op deze manier weer je de meeste ellende. Maar je hebt, als deze stappen zijn doorlopen, altijd nog een extra back-up.Cyber crime

ACF Bentveld in een notendop

ACF Bentveld is ontstaan door het samenvoegen van de bedrijven ACF Automatisering, Bentveld Automatisering en Alstro Media en is gevestigd op de begane grond in het pand aan de Ecu 2 in Emmeloord. Wij kunnen je volledig tot dienst zijn. Daar zijn wij goed in. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Klantenbeoordelingen

(8.2/10)
The Feedback Company