MKB in de cloud, de 5 meest gestelde vragen

23 mei 2017 om 10:04

Wist u dat u al veel gebruik maakt van de cloud? Gmail, hotmail, alle social media… alles draait ergens op een server bij de applicatiebeheerder zelf. Er staat niets lokaal op uw computer. En toch wordt er nog met argusogen gekeken naar cloudoplossingen voor de zakelijke markt. In deze nieuwsbrief behandelen we 5 weetjes over cloud computing.

1. Wat is cloud computing?

Cloud computing is de verschuiving van bestanden op een computer naar het internet. Dat betekent dat u met elk apparaat, op elke locatie, de bestanden en programma’s op kunt roepen. Het enige dat u nodig heeft is een internetverbinding. En dat biedt flexibiliteit en de mogelijkheid om met meerdere personen bestanden te delen.

2. Wat kun je met cloud computing?

 • Opslag van bestanden en back-up
 • Software benaderen
 • E-maildiensten
 • Per gebruiker licenties toewijzen
 • Hosted VoIP ofwel internettelefonie

3. Wat zijn de voordelen?

 • Geen investering in apparatuur of software
 • Flexibel werken, overal ter wereld
 • Naar eigen wens in te richten
 • Servers staan dichtbij
 • Geen omkijken naar beveiliging, updates en virusscanners
 • U betaalt naar gebruik en behoefte
 • Altijd de meest recente technologie

4. Wat zijn de nadelen?

Al uw bedrijfsdata staat op een server ergens. Als hackers toegang verkrijgen tot deze server, wacht hen een schat aan informatie. ACF Bentveld gebruikt servers die in Dronten en Apeldoorn staan. Deze servers worden fysiek en online beveiligd en actief bewaakt. Er is dus geen sprake van een veiligheidsrisico. Bovendien heeft u met eigen servers in uw bedrijf ook veiligheidsmaatregelen nodig om aanvallen van buitenaf te weren.

Als de servers dichtbij staan, betekent dat ook dat uw data onder de Nederlandse regelgeving vallen. Veel cloudproviders hebben hun servers namelijk in Amerika staan waar het Patriot Act geldt. Met uw data in Dronten of Apeldoorn heeft u geen last van nieuwsgierige overheidsinstanties.

5. Wat zijn de kosten?

Met een cloudoplossing van ACF Bentveld hoeft u geen servers o.i.d. aan te schaffen en betaalt u per maand. Dit kan een flinke kostenbesparing opleveren. U heeft al een online werkplek vanaf € 35,- per maand (inclusief Office 365).

Naast de kosten zijn er misschien nog wel belangrijkere voordelen die de overstap naar de cloud voor u aantrekkelijk maken. Denk hierbij aan tijd en mogelijkheid voor innovatie, continuïteit en toegankelijkheid van uw data en bestanden.

Wij geven graag advies over het aanschaffen van een server en bijhorende onderhoudskosten of de keuze voor cloud computing. Bel naar 0527 85 85 85 of mail ons voor meer informatie.In de cloud werken

ACF Bentveld in een notendop

ACF Bentveld is ontstaan door het samenvoegen van de bedrijven ACF Automatisering, Bentveld Automatisering en Alstro Media en is gevestigd op de begane grond in het pand aan de Ecu 2 in Emmeloord. Wij kunnen je volledig tot dienst zijn. Daar zijn wij goed in. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Klantenbeoordelingen

(8.2/10)
The Feedback Company