NAS als opslagsysteem voor de MKB-er

23 mei 2017 om 10:31

Vanaf juli 2015 stopt de ondersteuning voor Windows Server 2003. Dit is voor veel bedrijven het moment om over te stappen naar een nieuw systeem. De server is namelijk al wat verouderd en het besturingssysteem aan vervanging toe. Maar een nieuwe server is voor de meeste MKB-ers een kostbare investering.

Voor twee klanten in de staal- en ijzerbranche hebben we een NAS geïnstalleerd. NAS staat voor Network Attached Storage en is eigenlijk een harde schijf. Maar in tegenstelling tot een harde schijf kan een NAS aangesloten worden op het netwerk. Hierdoor zijn de bestanden (naar keuze) beschikbaar voor het hele bedrijf. Dat betekent dat elke afdeling of personeelslid een eigen map kan aanmaken, en u zorgt ervoor dat ze niet of juist wel bij bepaalde bestanden kunnen komen. En met een stabiele internetverbinding kunt u ook op afstand bij uw bestanden.

Mocht u uw server alleen gebruiken als opslagsysteem, dan is een NAS is een goed alternatief. Het gemak, gebruikersvriendelijkheid en de voordelige prijs maakt de NAS aantrekkelijk voor de MKB-sector.

Benieuwd of dit systeem de juiste oplossing is voor uw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact op met ons.Opslagsysteem

ACF Bentveld in een notendop

ACF Bentveld is ontstaan door het samenvoegen van de bedrijven ACF Automatisering, Bentveld Automatisering en Alstro Media en is gevestigd op de begane grond in het pand aan de Ecu 2 in Emmeloord. Wij kunnen je volledig tot dienst zijn. Daar zijn wij goed in. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Klantenbeoordelingen

(8.2/10)
The Feedback Company