Ransomware-Het belang van een goede back-up!

22 mei 2017 om 16:40

De laatste maanden heeft de hoeveelheid malware en ransomware een enorme vlucht genomen. Dagelijks krijgen bedrijven e-mail van grote Nederlandse organisaties besmet met malware maar tegenwoordig wordt er ook al vanuit de kleinere organisaties besmette e-mail verstuurd.

Ransomeware wordt in veel verschillende vormen verstuurd maar alle vormen hebben hetzelfde doel: de bestanden op uw computer onbruikbaar maken. U kunt vervolgens weer toegang krijgen tot de bestanden door het betalen van losgeld. In veel gevallen zien wij dat er wel wordt betaald maar de bestanden niet, of maar deels, worden vrijgegeven. Betalen wordt dus niet aangeraden!

Ransomware vormt een zeer ernstige bedreiding voor bedrijven, maar ook particulieren, en het nemen van goede maatregelen is een must!

Preventieve maatregelen 
Natuurlijk zijn er preventieve maatregelen die genomen kunnen worden. Zo kunt u uw medewerkers instrueren bepaalde e-mail, of bijlagen aan e-mail, niet meer te openen. Twijfelt u, of uw medewerker, aan de afkomst van de e-mail neem dan, voor het openen, altijd contact op met uw IT-partner. Maak uw medewerkers bewust van de gevaren van Ransomware!
Zorg ook voor een up-to-date besturingssysteem en een goede, up-to-date, antivirus en antimalware product op uw computers en servers.

Back-up & Recovery
Ondanks alle preventieve maatregelen zullen er helaas nog steeds Ransomware varianten niet worden gedetecteerd door uw antivirus producten. Daarom is het maken van een regelmatige back-up van uw belangrijke (bedrijfs)data van zeer groot belang. In geval van een besmetting kunt u, door het terugzetten van een recente back-up, de hoeveelheid data (en werk) verlies tot een minimum beperken. Zonder een goede back-up kunt u er zeker van zijn dat u uw belangrijke bestanden kwijt bent.

Back-up komt in vele soorten en maten. Zo kunt u op locatie een back-up maken op specifiek daarvoor bestemde externe harde schijven of een NAS. Ook is Online Back-up, waarbij de data ’s nachts automatisch wordt weggeschreven op een back-up server in een datacentrum in Nederland, een goede optie.

Voor meer informatie over back-up, Ransomware en de mogelijkheden voor uw organisatie neemt u contact op met ACF Bentveldbeveilig je werkplek

ACF Bentveld in een notendop

ACF Bentveld is ontstaan door het samenvoegen van de bedrijven ACF Automatisering, Bentveld Automatisering en Alstro Media en is gevestigd op de begane grond in het pand aan de Ecu 2 in Emmeloord. Wij kunnen je volledig tot dienst zijn. Daar zijn wij goed in. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Klantenbeoordelingen

(8.2/10)
The Feedback Company