Tips voor het ‘vullen’ van je site

1 mei 2017 om 13:19

Een schrijversblok, wie kent het niet? Er staat een fonkelende nieuwe site te wachten op tekst maar de woorden komen niet. En dat is nou zonde, want je online visitekaartje moet niet alleen visueel maar ook inhoudelijk aantrekkelijk zijn.

Om je alvast een goede start te geven we een paar tips:

  • Denk (en schrijf) vanuit de bezoeker van je site. Trap ik een open deur in als ik dat zeg? Jazeker, maar het wordt nog vaak vergeten. Bedrijven vertellen graag over zichzelf, maar een website bezoeker wil graag snel antwoorden zien op hun vragen. 
  • Tekst moet niet véél zijn, maar goed. Houd het kort en bondig. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de gemiddelde internetgebruiker namelijk in 10 seconden beslist of hij op de site blijft of verder surft. Ellenlange teksten zijn in dat geval dus niet wenselijk.
  • Wees consequent. Houd alles in dezelfde stijl. De grootte van de letters, de taal, het gebruik van hoofdletters etc. Laat alles sowieso doorlezen door iemand, twee zien namelijk meer dan één.
  • Verdeel je verhaal in stukken. Kijk kritisch naar wat je wilt vertellen en bedenk hoe je dat het best in kunt delen. Je diensten kun je namelijk vaak verdelen onder verschillende pijlers en/of disciplines. Zo maak je je verhaal overzichtelijk voor jezelf maar vooral voor je bezoeker!Website tekst schrijven

ACF Bentveld in een notendop

ACF Bentveld is ontstaan door het samenvoegen van de bedrijven ACF Automatisering, Bentveld Automatisering en Alstro Media en is gevestigd op de begane grond in het pand aan de Ecu 2 in Emmeloord. Wij kunnen je volledig tot dienst zijn. Daar zijn wij goed in. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Klantenbeoordelingen

(8.2/10)
The Feedback Company