UPDATE Chrome, zonder HTTPS onveilig

16 november 2017 om 13:01

In de januari update van de Google Chrome browser gaat er een grote aanpassing plaatsvinden. Door deze aanpassing zullen websites zonder SSL certificaat als onveilig worden weergegeven.

Voor de leken onder ons, eerst een kleine samenvatting. Om internetwebsites te bekijken gebruikt iedereen een programma, ook wel een browser. Hierin heb je verschillende soorten browsers IE ( Internet Explorer / Edge) deze is te herkennen aan het blauwe bolletje. Deze browser zit standaard bij Windows op de pc/laptop, verder is er Firefox, Safari en de eerder genoemde Chrome.

Tegenwoordig gebruikt meer dan 50% van de gebruikers Chrome. Dus meer dan de helft van uw website bezoekers gebruikt Chrome.

In de januari update van 2017 van de Chrome browser gaat er echter een grote aanpassing plaatsvinden. Door deze aanpassing zullen websites zonder SSL certificaat als onveilig worden weergegeven.

Al lange tijd is het beveiligd versturen van gegevens voor bedrijven via het internet verplicht. Met een “SSL-certificaat” (Secure Sockets Layer) is dit mogelijk. Waarschijnlijk ken je een SSL-certificaat al van de inlog omgeving van bijvoorbeeld banken maar tegenwoordig ook al van steeds meer websites. Er verschijnt dan een groene tekst in de zoekbalk.

De gevaren van een website zonder SSL

Een redem om direct een SSL-certificaat te installeren is, omdat Google sinds januari 2017 een website, waarbij gegevens kunnen worden verstrekt, zonder SSL als onveilig in Google Chrome gaat weergeven. Dit wil je natuurlijk niet! In de toekomst zal Google deze melding ook gaan tonen bij alle zogeheten HTTP websites, ook als er geen invulformulier aanwezig is.

Aangezien een SSL-certificaat als officieel ranking signaal is erkend, zal je automatisch een (iets) hogere score in Google krijgen dan websites die geen SSL-certificaat hebben. Dit is mooi meegenomen wanneer je al bezig bent om hogerop te komen in Google.

Update oktober 2017

Begin oktober is de nieuwe Google Chrome update (v. 62) uitgerold. In deze update wordt bij elke website met een invulveld een extra waarschuwing gegeven. Enkele invulvelden zijn bijvoorbeeld het contactformulier en inlogpagina's. Heb je een website waar gegevens kunnen worden achtergelaten maar heb je nog geen SSL-certificaat? Dan krijgen de bezoekers van je website een melding te zien in de adresbalk maar het kan ook zo zijn dat je website wordt geblokeerd. Naast Google Chrome maakt ook firefox gebruik van deze melding.

De verwachting is dat er in de nabije toekomst een melding met een rode driehoek komt waarbij staat dat de website niet veilig is. Dit al ook gelden voor websites die geen invulveld bevatten. Het feit dat een website niet over een SSL certificaat beschikt, zal voor browsers als Chrome, Firefox en Edge, genoeg reden zijn om een waarschuwing te tonen.

3 redenen om je website te beveiligen met een SSL certificaat

  • Het is verplicht vanuit de wetgeving. Daarnaast wordt deze wetgeving vanaf volgend jaar ook nog eens strenger en beter gehandhaafd
  • Het straalt vertrouwen uit, wie doet nou niet graag een aanvraag bij een veilige website?
  • Het verbetert je positie in Google. Zonder een SSL certificaat zal je echt de boot gaan missen.

Hoe installeer je een SSL

Wel is het van belang om een SSL-certificaat goed te installeren aangezien een foutieve installatie negatieve gevolgen kan hebben voor organische (niet-betaalde) zoekresultaten. Er zijn namelijk diverse websites geweest die 90% van het organische bezoekverkeer hebben verloren na het aanmaken van een SSL. Dergelijke zaken kunnen funest zijn voor een ondernemer. Laat een SSL-certificaat daarom ook altijd installeren door een expert!

Een SSL van ACF Bentveld

We willen graag dat je optimaal beveiligd bent, alleen kunnen we geen SSL-certificaat installeren wanneer we geen toestemming van je hebben. 

Als full-service partner, is ACF Bentveld ook gespecialiseerd in het installeren van SSL-certificaten voor bedrijven die een website hebben lopen bij ACF. Door het formulier in te vullen op onze website blijf je voor € 25,00 per jaar optimaal beschermd en loop je geen risico op hoge boetes, een lagere ranking en bezoekers die 'weglopen'.

Via onderstaande link kom je op een pagina met meer informatie en ook de mogelijkheid om makkelijk en snel een SSL certificaat te bestellen.

Klik hier voor meer informatieSSL certificaat nu extra voordelig

ACF Bentveld in een notendop

ACF Bentveld is ontstaan door het samenvoegen van de bedrijven ACF Automatisering, Bentveld Automatisering en Alstro Media en is gevestigd op de begane grond in het pand aan de Ecu 2 in Emmeloord. Wij kunnen je volledig tot dienst zijn. Daar zijn wij goed in. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Klantenbeoordelingen

(8.2/10)
The Feedback Company