Waarschuwing: Gebruik geen openbare WiFi-netwerken

19 juli 2017 om 14:15

Vakantie is natuurlijk een periode om te onthaasten – we willen alleen vaak wel op de hoogte blijven wat er allemaal in de wereld gebeurt, wat iedereen op Social Media allemaal aan het doen is en natuurlijk wil je ook gewoon e-mail kunnen ontvangen en versturen.

Veel vakantiegangers gebruiken hiervoor de gratis openbare, onbeveiligde WiFi-netwerken op de camping of andere locaties – en maar liefst 3 op de 5 internetgebruikers zegt zich veilig te voelen bij het gebruik van zo’n openbaar, niet beveiligd WiFi-netwerk.

Maar is zo’n openbaar WiFi-netwerk wel zo veilig?

Wanneer jij, zonder moeite, connectie kunt maken met zo’n netwerk kunnen eventuele criminelen dit ook eenvoudig doen. Deze criminelen kunnen vervolgens, vrij eenvoudig, informatie stelen die jij verzend via internet. Denk hierbij aan inloggegevens van jouw e-mail, Facebook en LinkedIn maar bijvoorbeeld ook inloggegevens en codes die je gebruikt voor internetbankieren of je creditcard.

Wat kun je doen om in het buitenland wel veilig te internetten?

Tegenwoordig zijn de bel- en databundels van de verschillende mobiele providers ook gewoon te gebruiken in de rest van Europa. Dus zonder hoge roaming kosten kun je in de rest van Europa gebruik maken van je databundel. Wil je bijvoorbeeld jouw banksaldo vanaf je vakantieverblijf checken? Doe dit dan gewoon via je 4G abonnement – het is veilig en kost niets meer dan gewoon in Nederland. 

Heb je nog geen goed zakelijk mobiel abonnement of ben je benieuwd wat ACF Bentveld hierin voor jou kan betekenen? Lees hier alles over mobiele telefonie van ACF Bentveld of stuur een e-mail naar info@acfbentveld.nl.

Wil je dan toch persé gebruik maken van het onbeveiligde WiFi-netwerk maak dan gebruik van een VPN verbinding. Verkeer over deze verbinding wordt versleuteld verstuurd waardoor de gegevens niet leesbaar zijn voor criminelen. Meer informatie over dergelijke verbindingen kun je vinden op de website van de consumentenbond.

Wil je meer informatie over veilig gebruik van internet op vakantie of ben je benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem contact met ons opFree wifi zone - waarschuwing

ACF Bentveld in een notendop

ACF Bentveld is ontstaan door het samenvoegen van de bedrijven ACF Automatisering, Bentveld Automatisering en Alstro Media en is gevestigd op de begane grond in het pand aan de Ecu 2 in Emmeloord. Wij kunnen je volledig tot dienst zijn. Daar zijn wij goed in. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Klantenbeoordelingen

(8.2/10)
The Feedback Company