Wat onze klanten ervaren over systeembeheer: zelf doen of uitbesteden?

22 mei 2017 om 16:35

‘We hebben meerdere keren een combi-functie gecreëerd voor het intern regelen van het systeembeheer, maar dat werkte gewoon niet.’

Systeembeheer

Systeembeheer is het onderhoud en beheer van je netwerk en alle apparaten en diensten die daar aan zijn verbonden. Denk aan routers, hubs, switches, beveiligingssystemen, servers, computers, printers, telefoons, internet- en communicatieverbindingen. En als je bedrijf zich ontwikkelt, groeit de ICT met je mee. Voor je het doorhebt bezit je een aanzienlijk machinepark.

Zelf je ICT beheren heeft als voordeel dat je jezelf verplicht up-to-date te blijven met ICT kennis. Je kunt direct schakelen als er een storing is en je bent niet afhankelijk van derden. Maar er kleven ook nadelen aan het eigen beheer. De meeste bedrijven kiezen toch voor zekerheid en ontzorging als het om hun ICT gaat. Twijfel je of je het systeembeheer uit moet besteden? Als je als bedrijf herkent in de onderstaande punten, is het waarschijnlijk tijd om het systeembeheer uit te besteden.

 • De onderhoudskosten lopen te hoog op
 • Er is geen tijd voor preventief onderhoud, wat de kans op een (kostbare) storing alleen maar vergroot
 • Je kernactiviteiten lijden onder ICT zaken die tijd kosten
 • Je ICT-infrastructuur wordt te complex, je hebt geen overzicht meer
 • De systemen kunnen de groei van je bedrijf maar moeilijk aan, alles wordt langzaam
 • Nieuwe aankopen worden niet doordacht
 • Je bent afhankelijk van één persoon met bijhorende kennis

Verschillende vormen van uitbesteden

Je hebt een partner gevonden waar je het zorgdagen van je ICT aan toevertrouwd. Kies je voor een onderhoudscontract, of het afnemen van ICT-diensten per situatie. Laat je een systeembeheerder vanaf zijn werkplek alles in de gaten houden of wil je een vaste ICT’er op een vast moment in de week of maand bij jou op het bedrijf hebben.

Groothuisbouw kiest voor uitbesteden

Groothuisbouw wilde korte lijnen en ontzorging. Ze hebben een aantal keren intern een systeembeheerder aangenomen. Omdat het niet een volledige vacature was, werd het vaak een combi-functie. Dat werkte helaas niet en daarom kwam Groothuisbouw met de vraag of er een vaste systeembeheerder van ACF Bentveld op locatie kon komen. ‘Dat de systeembeheerder hier werkt op een vaste dag in de week is een uitkomst en bevalt tot op heden erg goed’, deelt manager bedrijfsvoering Frank van Boven. Lees hier verder over zijn ervaringen met ACF Bentveld.

Ontzorging

Wij bieden systeembeheer in diverse vormen aan. Dus ook als je soms ondersteuning nodig hebt, of een aanvulling wilt op je interne systeembeheerder of een systeembeheerder wilt inhuren.
De voordelen van het uitbesteden zijn:

 • Je hebt de zekerheid dat je ICT goed onderhouden wordt
 • Je kunt je richten op jouw werk, jouw kernactiviteiten.
 • Het zorgdragen voor de kwaliteit en continuïteit van jouw ICT-infrastructuur ligt bij jouw ICT-partner.
 • Je hoeft zelf geen systeembeheerder aan te nemen (fulltime of parttime), deze niet aan te sturen of pensioen regelingen voor te treffen.


Bij ACF Bentveld weten we dat iedere klant een eigen behoefte heeft aan ontzorging. Ga het gesprek met ons aan, wij bieden duidelijkheid en denken graag met je mee.

Welke vorm van ondersteuning past bij jouw bedrijf?


Vraag vrijblijvend een gesprek aansysteembeheer ervaringen

ACF Bentveld in een notendop

ACF Bentveld is ontstaan door het samenvoegen van de bedrijven ACF Automatisering, Bentveld Automatisering en Alstro Media en is gevestigd op de begane grond in het pand aan de Ecu 2 in Emmeloord. Wij kunnen je volledig tot dienst zijn. Daar zijn wij goed in. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Klantenbeoordelingen

(8.2/10)
The Feedback Company