Windows 10 is beschikbaar

22 mei 2017 om 16:32

Ben je een gebruiker van Windows 7, 8 of 8.1? Dan kun je na 29 juli 2015 gratis upgraden naar Windows 10. Dit is niet verplicht, je kunt gewoon je 'oude' Windows versie blijven gebruiken als je dit wilt.

Wij zijn ook over naar Windows 10!

De installatie duurde gisteren even, maar ook wij zijn over naar Windows 10. Zelf wij als systeembeheerders moesten heel wat geduld tonen. Hieronder de meeste gestelde vragen over Windows 10 beantwoord.

Waarom biedt Microsoft de upgrade gratis aan?

De kritiek was niet van de lucht na het introduceren van Windows 8. De Start knop was weg en na opstarten was alleen het nieuwe ‘Metro’ tegeltjes blad te zien, in plaats van het bureaublad. De mensen misten hun vertrouwde Windows omgeving. De gratis upgrade naar Windows 8.1 was een harde compromis van Microsoft. En nu willen ze hun gebruikers weer helemaal tegemoet komen door het gratis aanbieden van Windows 10.

Wat biedt Windows 10?

Het belangrijkste van Windows 10, is dat het vertrouwde Start menu weer terug is. Hierdoor wordt er een vertrouwelijke omgeving gecreëerd voor gebruikers. Daarnaast is Windows 10 touch-vriendelijk gemaakt. Als je andere apparaten van Microsoft gebruikt, zoals een Microsoft tablet of telefoon, is het erg handig dat je met Windows 10 naadloos kunt werken. Het systeem ziet er namelijk op alle apparaten hetzelfde uit. Ook zorgen 'universele apps' ervoor dat je bijvoorbeeld op je telefoon verder kan waarmee je op de computer mee bezig was. Verder biedt het de optie om een extra bureaublad aan te maken, bijvoorbeeld om privé en zakelijke programma’s en bestanden te scheiden. De overige specificaties kun je vinden op de site van Microsoft.

Blijft Windows 10 gratis?

Windows 10 blijft 1 jaar gratis te downloaden voor gebruikers van Windows 7, 8 of 8.1. Je hoeft niet later te betalen voor updates binnen Windows 10. Zodra Windows 10 geïnstalleerd is op je computer, worden er continu updates aangeboden om het systeem goed te laten draaien. Microsoft heeft aangegeven om de komende 10 jaar voor updates te zorgen.

Hoe kun je de update reserveren?

Een update moet je reserveren via de site van Microsoft. Dit gaat veilig en snel. Na het reserveren worden de benodigde bestanden naar je pc gedownload. Wanneer er na 29 juli 2015 de upgrade beschikbaar is, ontvang je een melding dat je kunt beginnen met installeren. De upgrade installeren duurt tussen de 20 en 60 minuten, afhankelijk van de snelheid van je apparaat. (Maar onze ervaring is dat het wel wat langer duurt)

Een back-up maken?

Bij de upgrade naar Windows 10 behoud je al je documenten en programma’s die al op je computer staan. Wil je evengoed een ‘schone’ installatie? Schakel dan een kenner in, zodat je niets kwijt raakt. We raden het af om zelf aan de slag te gaan met een schone installatie. Grote kans dat je documenten en programma's dan kwijt bent.

Bevalt Windows 10 niet? Wij kunnen je vertrouwde Windows versie weer installeren met behoud van programma's en documenten. Neem contact op via 0527 85 85 85 of via info@acfbentveld.nl

Uiteraard komt Windows 10 ook beschikbaar (tegen een nog onbekende prijs) op de markt voor de overige Windows gebruikers. De geruchten zijn dat dit in een abonnementsvorm wordt aangeboden. Maar je hebt het niet van ons gehoord...

Veel succes met het downloaden van Windows 10!Windows 10

ACF Bentveld in een notendop

ACF Bentveld is ontstaan door het samenvoegen van de bedrijven ACF Automatisering, Bentveld Automatisering en Alstro Media en is gevestigd op de begane grond in het pand aan de Ecu 2 in Emmeloord. Wij kunnen je volledig tot dienst zijn. Daar zijn wij goed in. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Klantenbeoordelingen

(8.2/10)
The Feedback Company