Zelf je computer opschonen

23 mei 2017 om 10:33

De zomer is eindelijk begonnen. Voor sommige onder ons een periode om zaken aandacht te geven waar we normaal niet aan toe komen. Precies het moment om je computer op te schonen, zodat deze weer lekker snel werkt. 

Stap 1: Ongebruikte programma’s verwijderen

Programma’s nemen werkruimte in. Bovendien draaien bepaalde programma’s continu op de achtergrond waardoor je computer vertraagt. Door het verwijderen van ongebruikte programma’s wint je al gauw wat snelheid!

Ga via Start naar het Configuratiescherm en kies de optie Programma’s. Kies vervolgens de optie Programma’s en Onderdelen. Selecteer hier de programma’s die je niet meer gebruikt en kies Verwijderen.

Tip: Twijfel je over bepaalde programma’s? Laat een kenner er naar kijken voor het voorkomen van het verwijderen van belangrijke programma’s.

Stap 2: Cookies en tijdelijke bestanden verwijderen

Door de tijd heen verzamelt een computer heel wat tijdelijke bestanden. Denk aan cookies, updates, Word bestanden en logfiles. Met Windows Schijfopruiming win je al veel ruimte. Via Start zoekfunctie kun je het programma Schijfopruiming vinden. Het programma zoekt de tijdelijke bestanden op, je kan zelf bepaalde mappen of onderdelen aanvinken. We maken vaak mee dat er voor 4 GB aan Windows Updates op iemands computer staat. Zonde van de ruimte!

Stap 3: Schijven defragmenteren

Een harde schijf bestaat uit blokjes ruimte. Bestanden worden daarom ook in blokjes opgeslagen.
Windows zoekt naar de eerstvolgende beschikbare ruimte bij het opslaan van bestanden. Een bestand kan hierdoor in verschillende ruimtes staan. Het kost tijd bij het openen van het bestand om alle blokjes bij elkaar te zoeken. Door alles netjes bij elkaar te zetten, op volgorde, verbeterd de toegangssnelheid.

Bij Windows 7 en 8 wordt dit wekelijks automatisch gedaan. Is dit uitgeschakeld of wil je dit handmatig doen? Via Start zoekfunctie kun je het programma Schijfdefragmentatie vinden. Selecteer vervolgens Schijf analyseren of Schijf defragmenteren. Hier ziet je ook of het defragmenteren automatisch gebeurt.

Stap 4: Register opschonen

Het register is het brein van de computer. In deze database staan sleutels en mappen die ervoor zorgen dat alles goed functioneert . Een beschadigd of vervuild register vertraagt de computer flink. Het register opschonen is dus een noodzakelijke maar listige klus. Eén foutje, en de computer kan al
beschadigd raken. Als je een automatische register opschoner gebruikt, check dan of deze voldoet aan alle kwaliteitsnormen. We raden aan om dit klusje uit te besteden aan een kenner of dit met erkend en kwalitatief software uit te voeren.

Ga gauw aan de slag met deze stappen, zodat je snel de zomer in kunt. Heb je het te druk of besteed je het liever uit? We hebben nu een tijdelijk actie tarief voor het opschonen van je pc of laptop op afstand. Wij schonen je computer op voor maar € 59,- (excl. BTW). Neem contact op voor meer informatie of lees meer over deze actie.Opschonen van computer

ACF Bentveld in een notendop

ACF Bentveld is ontstaan door het samenvoegen van de bedrijven ACF Automatisering, Bentveld Automatisering en Alstro Media en is gevestigd op de begane grond in het pand aan de Ecu 2 in Emmeloord. Wij kunnen je volledig tot dienst zijn. Daar zijn wij goed in. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Klantenbeoordelingen

(8.2/10)
The Feedback Company