Computersystemen

Computersystemen

Bij ACF Bentveld hebben we verschillende computersystemen voor diverse toepassingen. Daarnaast zijn ze er ook nog eens in verschillende maten zowel klein als groot en zowel staand als liggend. Maar belangrijker, is dat de keuze moet worden bepaald aan de hand van de gebruikerservaring.

Computersysteem kopen? Houd rekening met welke computersystemen er zijn.

We leggen graag de mogelijkheden aan je uit en welke soorten computers en eigenschappen er allemaal wel niet zijn.

 • Wat is het gebruik van het systeem - Welke software ga je gebruiken? Ga je veel programma's of maar één programma gebruiken. Daarnaast, hoe zwaar is de software die je wilt gaan gebruiken? Dit weegt mee in je keuze waarover wij je graag adviseren.
 • De belasting van het systeem - Haal je het maximale uit het apparaat of zit je enkel een beetje op internet en op de mail? Wanneer dit laatste het geval is, kun je voor een simpeler systeem kiezen.
 • De beschikbare ruimte - Hoeveel ruimte is er op je bureau? Kies je voor een kast onder het bureau dan is een staande computer het gemakkelijkste. Staat hij onder je beeldscherm, dan is een liggend systeem weer handiger. Maar ben je veel op pad, is dan een laptop weer niet beter? We helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.
 • De mobiliteit - Werk je enkel vanaf één locatie? Dan is een pc misschien makkelijker. Ben je ook veel buiten de deur, dan is zoals eerder aangehaald een laptop wellicht beter. Maar moet je ook tussendoor presenteren of iets laten zien, is een tablet of een laptop en tablet in één (zoals een microsoft surface) dan niet handiger.
 • De functionaliteit - Gebruik je het apparaat voornamelijk voor grafische aspecten, meer voor audio, als (bedrijfs-)netwerk of andere aansluitmogelijkheden? Elke functionaliteit heeft zijn haar eigen eigenschappen.
 • Ruimte om te upgraden - Vind je het apparaat al helemaal naar wens of twijfel je wellicht nog over extra uitbreidingen op termijn? Houd hier dan rekening mee. Er zijn tegenwoordig vele soorten computerprogramma's verkrijgbaar die ook nog eens steeds groter worden. Daarnaast hebben we in de loop der tijd behoorlijk wat documenten verzameld. Een beetje extra ruimte is daarom geen overbodige luxe.
 • Budget - Ga je voor een goedkoop apparaat met een korte levensduur of voor het meest uitgebreide systeem die ook langer mee gaat. Ook dit is een overweging.
 • Besturingssysteem - Houd er rekening mee dat er verschillende besturingssystemen zijn. Het bekendste systeem is uiteraard Windows. Maar tegenwoordig wordt macOS (het besturingssysteem van Apple) ook steeds populairder. Een andere mogelijkheid die we nog wel eens tegenkomen is Linux.

Serversystemen

Naast computersystemen bieden we ook de mogelijkheid voor serversystemen voor bedrijven. Wellicht is een serversysteem wel een betere optie in jouw geval dan enkel een computersysteem. Een server is de hele kern van de ICT omgeving waarvanuit alles wordt geregeld. 

De keuze van de juiste server bepaal je aan de hand van de volgende punten:

 • De belasting - Dit is misschien wel de belangrijke, hoeveel gebruikers moet de server kunnen bedienen en wat moet de omvang zijn van de database. Houd hierbij rekening dat het aantal gebruikers ook snel kan uitbreiden.
 • De schaalbaarheid - Aanvullend op de belasting, moet de server bijvoorbeeld uit te breiden zijn wanneer er meer werkplekken bijkomen?
 • De locatie/ruimte van de omgeving - Is er veel of juist weinig ruimte beschikbaar en hoe hoog is de luchtvochtigheid in deze ruimte. Bepaalde systemen kunnen hier minder goed tegen dan andere servers.
 • De functies - Welke functies moet een server hebben en hoe zwaar worden deze functies belast?
 • De beschikbaarheid - Moet de server altijd draaien of kan deze bijvoorbeeld 's nachts worden geback-upt. Wanneer een server altijd moet draaien, is een extra 'deel' nodig.

Overweeg je de aanschaf van computersystemen of een serversysteem? Laat ACF Bentveld met je meedenken voor het beste resultaat!

Neem vrijblijvend contact met ons op. Bel 0527-858585 of mail naar info@acfbentveld.nl.

Kom erachter of het werken in de cloud bij jouw bedrijf past!

Referenties

Gemeente Noordoostpolder

Gemeente Noordoostpolder

Mateboer Groep BV

Mateboer Groep BV

Exult

Exult

Groothuis Bouw

Groothuis Bouw

SKN Kinderopvang Noordoostpolder

SKN Kinderopvang

ELEQ Steenwijk

ELEQ

Orchideeën Hoeve

Orchideeën Hoeve

Den Hartigh

Den Hartigh

MCM Marknesse

MCM Marknesse

NOP Agrowind

NOP Agrowind

Helder Financiële Diensten

Helder Financiële Diensten

COGAS Tech

COGAS Tech

Post en Haveman

Post en Haveman

Interemm Interieur- & standbouw

Interemm

Groenvries BV Koel- en Vrieshuizen

Groenvries BV

Kwekerij Baas

Kwekerij Baas