Facebook marketing

Facebook marketing? Maar dat is toch niet nieuw’, horen wij je denken.

Je denkt misschien aan de alom bekende like/deel/win-acties. Een like is misschien makkelijk te scoren op Facebook, maar wat is een like waard? Je wilt méér dan een like. Je wilt echt resultaat zien. En daar kunnen wij mee helpen. Bijna alles is mogelijk met behulp van Facebook advertenties.

De meeste bedrijven willen een zakelijke pagina op Facebook omdat iedereen op Facebook zit. Maar het sociale platform moet een middel zijn en niet een doel op zich. Waarom zou je Facebook (advertenties) inzetten?

  • Meer naamsbekendheid
  • Meer kennis verspreiden over je product/dienst
  • Meer leads, inschrijvingen en verkoop

Zijn enkele voorbeelden voor het inzetten van Facebook advertenties.

But first: Content

Social media begint met content. Als je niets te vertellen hebt, wil je ook niet op een podium staan. Daar helpen we je allereerst mee. We beginnen met een social media plan met duidelijke actiepunten. Dit kan heel simpel met het posten van geschreven nieuws. Maar de mogelijkheden eindeloos. Denk aan foto’s, infographics, video’s, online magazine, blog, e-book, interview, een wedstrijd…
Met behulp van een kalender zorgen we ervoor dat je weet wat er per maand/week geschreven en gepubliceerd kan worden.

Tip: Houd het interessant en vermijd teveel commercie. Wie bladert niet snel een brochure door, of zapt weg bij reclames op tv. Op social media is dit echt niet anders. Zorg er daarom voor dat je Facebook advertentie interessant is en aansluit bij degene die je advertentie ontvangt. 

Facebook advertentie

Om een goede Facebook advertentie te maken ben je afhankelijk van vele factoren. Zo zul je rekening moeten houden met de doelgroep (zie: segmentatie), je doelen en met een aantal vereisten vanuit Facebook. Een Facebook advertentie maak je binnen het een speciaal platform van Facebook. Hierin zijn eigenlijk twee mogelijkheden:

  • Binnen Facebook een bericht promoten/boosten
  • Binnen Facebook ads om goede advertenties te maken met meer geavanceerde mogelijkheden

Segmentatie

Als één van je doelen is om meer mensen te bereiken die binnen jouw doelgroep vallen dan is segmentatie heel belangrijk. Facebook noemt dit ‘targeting’. 

Er zijn heel veel filters beschikbaar zodat jij precies diegene bereikt die je wilt bereiken. Met welk ander advertentie middel bereik jij alleenstaande vrouwen met kinderen met een interesse in body building?
Weet je niet precies wie jouw ideale klant is? Wij bekijken aan de hand van de profielen van je huidige volgers wie je doelgroep is. Vervolgens we kijken naar het uitbreiden en ‘targeten’ van deze groep (nieuw publiek).

Jouw doel

Kent jouw omgeving jouw bedrijf, product of dienst nog niet? Of wil je mensen informeren en daarmee een expert status verwerven? Of wil je e-mailadressen van jouw doelgroep verzamelen voor het verspreiden van nieuwsbrieven? Wij weten hoe en wat je precies moet doen om dit soort doelen te behalen.

Wij willen graag onze kennis verspreiden. Zodat jij méér uit Facebook kunt haalt.

Benut de mogelijkheden van Facebook marketing met onze specialisten

Bel gerust naar Geert Jan, via 0527 85 85 85 (vrijblijvend!). Hij staat je graag te woord en wil dolgraag de mogelijkheden delen van Facebook marketing. Je kunt hem ook mailen.

Vraag vrijblijvend een gesprek aanHaal meer uit Facebook met Facebookmarketing
Social media marketing geschikt voor online adverteren
Facebook marketing voor ondernemers
Facebook de blauwe succesformule in Flevoland

Vindbaarheid optimalisatie

Vindbaarheid optimalisatie, een must voor iedere website!

Wie kijkt er tegenwoordig nog op pagina twee van de Google zoekmachine? Waarschijnlijk zal je zelf niet eens meer weten wanneer je dit voor het laatste hebt gedaan...

Haal meer uit Facebook voor je bedrijf

Facebook... Er is geen ander kanaal dat zoveel bezoekers per dag heeft. Een enorme kans dus voor je bedrijf die nog vaak onbenut blijft. Beter zichtbaar worden in de Noordoostpolder of juist daarbuiten? Neem dan contact op met ACF Bentveld uit Emmeloord.

Een SEO consultant voor de online vindbaarheid

Een SEO consultant van ACF Bentveld gaat voor maximaal resultaat! Om hoger te komen in zoekmachines als Google, spelen vele factoren een belangrijke rol. Onze SEO consultants hebben hier veel kennis van genomen en weten hoe je op bepaalde strategieën nog goed kunt scoren.

Geert Jan weet hier meer over

Geert JanGeert Jan
Facebook en SEO specialist

Neem contact met mij op

Stuur ons een bericht en we nemen binnen één werkdag contact met je op.

ACF Bentveld in een notendop

ACF Bentveld is ontstaan door het samenvoegen van de bedrijven ACF Automatisering, Bentveld Automatisering en Alstro Media en is gevestigd op de begane grond in het pand aan de Ecu 2 in Emmeloord. Wij kunnen je volledig tot dienst zijn. Daar zijn wij goed in. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Klantenbeoordelingen

(8.2/10)
The Feedback Company