SSL certificaat aanvragen

Het is al even geleden, januari 2017 om precies te zijn, dat er in Google chrome een grote aanpassing heeft plaatsgevonden. Door deze aanpassing zullen websites zonder SSL certificaat als onveilig worden weergegeven.

Eerst een kleine samenvatting. Om internetwebsites te bekijken gebruikt iedereen een 'programma'. Dit heet een browser, je hebt verschillende soorten browsers IE (Internet Explorer / Edge) deze is te herkennen aan het blauwe bolletje. Deze browser zit standaard bij Windows op de pc/laptop, daarnaast is er Firefox, Safari en de eerder genoemde Chrome.

In onderstaande grafiek is trouwens te zien dat meer dan 50% van de gebruikers Chrome gebruikt. Dus meer dan de helft van uw website bezoekers gebruikt de browser Chrome.

Chrome
Een browser is een software programma. Deze software wordt door de ontwikkelaars aangepast en beter gemaakt. Deze aanpassingen zijn ook nodig om er voor te zorgen dat hackers en andere kwaadwillende minder kans hebben om toegang te krijgen tot gegevens van gebruikers.

''Sinds de januari 2017 update van de Chrome browser worden websites zonder SSL certificaat als onveilig weergegeven.''

HTTP versus HTTPS

Heel veel websites gebruiken een zogenaamde HTTP protocol. Het is voor jou als gebruiker niet echt van belang om te weten wat dat nu precies betekent. Het is simpelweg een soort communicatie protocol tussen de webbrowser (de gebruiker) en de webserver. In elke browser zit een URL balk, deze is helemaal bovenin beeld te zien.

Websites met een HTTPS protocol hebben een SSL beveiliging’s certificaat. Op deze manier zijn bezoekers van jouw website er zeker van dat gegevens die ze invullen op de website niet door andere onderschept kunnen worden.

De onderstaande afbeelding laat zien hoe url balk er uit ziet. De bovenste 2 url balkjes zijn die van de nieuwe weergave in 2017 en de onderste laat zien hoe het eerst was.

Chrome update

Hoe krijg ik ook een ‘groen slotje’ op mijn website?

Om een groen slotje te krijgen moet er een SSL certificaat op de webserver komen. Een website met een SSL certificaat krijgt automatisch een groen slotje in de url balk.

  • Met een ‘groen slotje’ weten bezoekers dat de website veilig is, dat natuurlijk een vertrouwd gevoel geeft.
  • Naast veiligheid vinden zoekmachines zoals Google dit ook belangrijk.
  • Een SSL certificaat heeft een positieve invloed op je ranking van u website.

Oktober 2017 update

In het begin van oktober 2017 is de nieuwe Google Chrome update (versie 62) uitgerold. In deze update wordt bij elke website met een invulveld een extra waarschuwing gegeven. De verwachting is dat er in de nabije toekomst een melding met een rode driehoek komt voor alle websites. Het feit dat een website niet over een SSL certificaat beschikt, zal voor browsers als Chrome, Firefox en Edge, genoeg reden zijn om een waarschuwing te tonen.

Update juli 2018

De updates zullen worden blijven doorgevoerd. Google Chrome gaat per juli 2018 in Chrome 68 een stapje verder. Vanaf nu zal er ook 'niet veilig' worden getoond wanneer je de website in de adresbalk invult. Dit zal er zo uitkomen te zien:

chrome-update

Welke websites hebben al een zo'n certificaat?

Momenteel is meer dan 68% van het Google Chrome verkeer al beveiligd middels een SSL-certificaat. Meer dan 80 websites in de top 100 op internet gebruiken al standaard het 'HTTPS-protocol'.
Jouw website blijft toch niet achter??

Wat kost een SSL Certificaat?

Een SSL certificaat is een licentie, deze licentie kunnen wij leveren in verschillende gradaties.

De goedkoopste variant die voor normale websites voldoende is, kost € 25,- per jaar (excl. btw). Naast deze light versie is er ook nog een SSL Certificaat voor webshops die ook betalingsverkeer beveiligd. Deze kosten bedragen € 75.- per jaar.

Voor het installeren van een certificaat rekenen wij éénmalig € 25,- installatiekosten.

De looptijd van het certificaat is 2 jaar. Na 2 jaar wordt het certificaat door ons automatisch verlengt. Opzeggen voor die tijd is natuurlijk altijd mogelijk. Let op: de betaling is dus per 2 jaar.

Door het onderstaande formulier in te vullen, blijf je voor € 25,00 per jaar optimaal beschermd. 

ACF Bentveld in een notendop

ACF Bentveld is ontstaan door het samenvoegen van de bedrijven ACF Automatisering, Bentveld Automatisering en Alstro Media en is gevestigd op de begane grond in het pand aan de Ecu 2 in Emmeloord. Wij kunnen je volledig tot dienst zijn. Daar zijn wij goed in. Zodat jij kunt doen waar jij goed in bent.

Klantenbeoordelingen

(8.2/10)
The Feedback Company