Microsoft 365 – Wat is Microsoft 365?

Microsoft 365 – Wat is Microsoft 365?

Het Office pakket, met onder andere Word, Excel, PowerPoint en Outlook, kent eigenlijk iedereen wel. In het verleden kocht je dit pakket eenmalig, installeerde het op je computer en kon daarmee office documenten maken en bewerken en e-mail versturen.  

Tegenwoordig is het Office pakket ook opgenomen in Microsoft 365. Maar Microsoft 365 is zoveel meer dan alleen een Office pakket. Microsoft 365 is een abonnementsdienst van Microsoft en kan verschillende producten en diensten bevatten zoals e-mail, opslag van data en het complete Office pakket.  

Op deze pagina hebben we de verschillende abonnementsvormen in een handig overzicht uitgewerkt. 

Maar wat zijn nou de voordelen van een overstap naar Microsoft 365?
Onderstaand leggen we een deel van de voordelen van een overstap naar Microsoft 365 voor je uit. Wil je er toch eens met ons over sparren? Neem dan contact met ons op via onderstaand contactformulier of bel ons op 0527-858585.

Toegankelijkheid 

Flexibiliteit en toegankelijkheid zijn de belangrijkste redenen om te kiezen voor Microsoft 365. Microsoft 365 maakt, in tegenstelling tot het traditionele office pakket, gebruik van de cloud. Dit betekent dat je altijd, overal en vanaf ieder apparaat (met een werkende internet verbinding) toegang hebt tot je e-mail, agenda, bestanden en het Officepakket (afhankelijk van het gekozen abonnement). Jij en je collega’s kunnen hierdoor makkelijker samenwerken, sneller te communiceren (via e-mail of via Instant Messaging/Voice-/Video Call) en documenten te delen via SharePoint Online of Microsoft Teams.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Maandelijks abonnement

Het mooie aan Microsoft 365 is dat het werkt op abonnementsbasis. Voor een paar euro per maand per gebruiker heb je toegang tot alle benodigde office producten en omdat het een abonnement is kun je makkelijk op- en afschalen wanneer dit nodig is. Komen er tijdelijk een aantal medewerkers bij dan kun je eenvoudig het benodigd aantal abonnementen bijvoegen en verlaten zij de organisatie weer dan stop je deze abonnementen direct. Zo betaal je dus nooit teveel. Daarnaast kan iedere medewerker, bij gebruik van het juiste abonnement, het Office pakket installeren op vijf verschillende apparaten!

Gemak

Met Microsoft 365 beschik je altijd over de laatste versies van Office, Teams, Exchange en SharePoint. Na het aanschaffen van een abonnement kun je Microsoft 365 direct in gebruik nemen. Als onderdeel van de dienst neemt Microsoft het beheer en onderhoud voor haar rekening en voert wanneer nodig updates uit of configuratie wijzigingen door. Een groot voordeel is dan ook dat je IT-afdeling of IT-partner zich niet langer hoeft bezig te houden met infrastructurele zaken, maar zich volledig kan focussen op het optimaal toevoegen van waarde voor jouw bedrijf terwijl de gebruikers profiteren van optimale functionaliteit.

De voordelen van Microsoft 365 in het kort:

•   Eenvoudig online samenwerken met je collega’s
•   Altijd toegang tot je e-mail, agenda en documenten
•   Office op meerdere apparaten beschikbaar en altijd up-to-date
•   Betaal voor wat je gebruikt 

Wij hebben diverse klanten mogen helpen bij hun migratie naar Microsoft 365. Dit zijn bedrijven in de land- en tuinbouw, de maakindustrie, bouwbedrijven, zorg- en financiële instellingen. Wij gaan graag met jou in gesprek om jouw vraagstukken en uitdagingen op ICT gebied om te zetten goede, degelijke, betrouwbare oplossingen. En Office 365 zou daar zomaar een onderdeel van kunnen zijn! 

Natuurlijk zijn er veel meer voordelen om over te stappen naar Microsoft 365 en zijn lang niet alle functionaliteiten hier beschreven.

Wil je meer weten of heb je vragen? Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op!


ACF Bentveld is Microsoft Silver Partner met onder andere specialisatie in Microsoft 365 en daarmee de Microsoft 365 specialist in de Noordoostpolder, Emmeloord, Urk en omstreken.
 
Kom erachter of het werken in de cloud bij jouw bedrijf past!

Referenties

Gemeente Noordoostpolder

Gemeente Noordoostpolder

Mateboer Groep BV

Mateboer Groep BV

Exult

Exult

Groothuis Bouw

Groothuis Bouw

SKN Kinderopvang Noordoostpolder

SKN Kinderopvang

ELEQ Steenwijk

ELEQ

Orchideeën Hoeve

Orchideeën Hoeve

Den Hartigh

Den Hartigh

MCM Marknesse

MCM Marknesse

NOP Agrowind

NOP Agrowind

Helder Financiële Diensten

Helder Financiële Diensten

COGAS Tech

COGAS Tech

Post en Haveman

Post en Haveman

Interemm Interieur- & standbouw

Interemm

Groenvries BV Koel- en Vrieshuizen

Groenvries BV

Kwekerij Baas

Kwekerij Baas
Nog vragen?