Microsoft Teams – wat is het en wat kun je er allemaal mee?

Microsoft Teams – wat is het en wat kun je er allemaal mee?

Microsoft Teams is in 2017 door gepresenteerd en is indertijd geïntroduceerd als online chatdienst. Bij bedrijven werd Teams al snel in gebruik genomen waarbij het voor een deel de interne e-mail communicatie begon te vervangen. In plaats van eindeloos heen en weer e-mailen naar en met je collega’s kun je met Microsoft Teams realtime met elkaar chatten, zowel één op één als in teamverband.In Microsoft Teams is het mogelijk meerdere projecten (of Teams) aan te maken zodat bijna alle communicatie over dat Project binnen Teams uitgevoerd kan worden. Eén locatie voor alle projectcommunicatie en -documentatie. 

Als onderdeel van Office 365 (Microsoft Teams is beschikbaar bij Office 365 Business Essentials, Office 365 Business Premium, Office 365 Enterprise E1/E3/E5) integreert Microsoft Teams tegenwoordig uitstekend met de overige applicaties en diensten in Office 365. 

Samenwerken 

Met Microsoft Teams kun je op een geheel nieuwe en veilige manier samenwerken in dezelfde documenten, gebruik maken van dezelfde planning en samenwerken met dezelfde aantekeningen. Je kunt communiceren via Chat, (video-)gesprekken of online vergaderingen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om Webinars te geven en je scherm te delen. 

Microsoft Teams zal in de nabije toekomst Skype For Business gaan vervangen waardoor Microsoft Teams een compleet communicatie- en samenwerkplatform wordt. Het platform brengt alles wat nodig is voor een productiever team samen op één plek.

Het hart van jouw werkplek
De ontwikkelingen van Microsoft Teams gaan erg snel. Met grote regelmaat worden er nieuwe functies aan het product toegevoegd. Zo komt er binnenkort een update waarbij Outlook en Teams nog beter met elkaar gaan samenwerken en kunnen chats met collega’s ook als privé worden gemarkeerd. Daarnaast kunnen er veel externe applicaties direct worden gekoppeld aan Microsoft Teams zodat Teams echt het hart van jouw werkplek wordt – zowel op je vaste werkplek als op je mobiele apparaten.

Ben je nieuwsgierig naar Microsoft Teams of wil je weten of Teams geschikt is voor jouw bedrijf of Team? Vul dan onderstaand contactformulier in en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op of bel ons op 0527-858585ACF Bentveld is Microsoft Silver Partner met onder andere specialisatie in Office 365 en daarmee de Office 365 specialist in de Noordoostpolder, Emmeloord, Urk en omstreken.Kom erachter of het werken in de cloud bij jouw bedrijf past!

Referenties

Gemeente Noordoostpolder

Gemeente Noordoostpolder

Mateboer Groep BV

Mateboer Groep BV

Exult

Exult

Groothuis Bouw

Groothuis Bouw

SKN Kinderopvang Noordoostpolder

SKN Kinderopvang

ELEQ Steenwijk

ELEQ

Orchideeën Hoeve

Orchideeën Hoeve

Den Hartigh

Den Hartigh

MCM Marknesse

MCM Marknesse

NOP Agrowind

NOP Agrowind

Helder Financiële Diensten

Helder Financiële Diensten

COGAS Tech

COGAS Tech

Post en Haveman

Post en Haveman

Interemm Interieur- & standbouw

Interemm

Groenvries BV Koel- en Vrieshuizen

Groenvries BV

Kwekerij Baas

Kwekerij Baas
Nog vragen?